Angle down Atgal

Bemielės bandelės su vištiena - puikus užkandis kelionei

Kai užsimaniau iškepti bandeles, supratau, kad namuose neturiu mielių. Teko ieškoti bemielės tešlos gero, patikrinto recepto. Patikrinau gal 30 receptų internete ir ką jūs manot - visur "paimkite šaldytą bemielę tešlą"... Aš nenoriu naudoti šaldytos, o ir kelionei į parduotuvę buvo kiek vėlu, tad šiek tiek patobulinusi seną receptą, užminkiau savo bemielę tešlą ir iškepiau bandeles su barbekiu vištiena.

Tešlai reikės:

1.5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Pusės šaukštelio druskos
100 ml vandens
4 šaukštų alyvuogių aliejus

Sumaišom tešlą, išminkom, užberiame šiek tiek miltų ir paliekam kelioms minutėms.

Įdarui pakepinu virtą vištieną su barbeque padažu. Supjaustau marinuotų agurkelių, sutarkuoju sūrio. Bet įdarą galit ruošti kokį tik norite.

Iškočioju didelį tešlos lakštą, kloju sluoksnį vištienos, pabarstau agurkėlių ir sūrio.

Susuku didelį ritinį, supjaustau apie 7 cm dydžio gabaliukais ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bandeles patepu kiaušinio plakiniu ir pabarstau žolelėmis.

Keps apie pusę valandos iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Tokios bandelės puikiausiai tiks pasistiprinti automobilyje keliaujant prie jūros arba kaip užkandis papuoš draugų vakarėlio stalą.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite