Angle down Atgal

Beg­liu­te­nių pro­duktų vis daž­niau ieš­ko tėvai

Nuo­dug­nus eti­ke­čių stu­di­ja­vi­mas, vaikš­čio­ji­mas iš vie­no sky­riaus į kitą ir grįži­mas na­mo su ne­pil­nai su­komp­lek­tuo­tu pre­kių krep­še­liu – ieš­kant be­gliu­te­nių pro­duktų did­žio­sio­se par­duo­tuvė­se, ap­si­pir­ki­mas ga­li at­ro­dy­ti būtent taip. Par­duo­tuvė­je „100 % be gliu­te­no“ viską ra­si­te vie­no­je vie­to­je, o ir pa­ts pa­va­di­ni­mas su­fle­ruo­ja, kad skai­ty­ti eti­ke­čių ne­be­reikės.

Netrukus vienų metų gimtadienį minėsiančios parduotuvės įkūrėja Jurgita Valskienė sako, kad šį verslą pradėjo dėl ligos. Jai buvo diagnozuota celiakija – lėtinė plonosios žarnos liga, galinti pažeisti odą, kepenis, sąnarius, širdį, smegenis ir kitus organus.

Teko iš esmės keisti mitybos, o kartu – ir apsipirkimo įpročius. „Tuomet ir pastebėjau, kiek laiko sugaištu, lakstydama iš vienos parduotuvės į kitą, skaitydama etiketes. Kilo mintis atidaryti parduotuvėlę, kurioje viskas būtų 100 proc. be gliuteno. Atsakingai renkuosi prekes, tiekėjus, nes pati valgau tai, kuo prekiauju. Jeigu žmogus tik netoleruoja gliuteno, jo pėdsakai produktuose nesukels rimtų problemų, bet jeigu kaip ir aš serga celiakija, tuomet tai turi būti itin švarūs produktai“, – sako J. Valskienė.

Jos įkurtoje parduotuvėje taip pat galima rasti produktų be kiaušinių, kukurūzų, laktozės, pridėtinio cukraus bei PKU (sumažinto baltymų kiekio) prekių. Jų itin dažnai teiraujasi tėvai, mat alergija arba tam tikrų medžiagų netoleravimas šiais laikais yra dažnas mažylių palydovas.

Ir nors, sužinojus tokią diagnozę, gali apimti baimė: „O ką valgys mano vaikas arba aš pats?“, pasirinkimo apstu. „Be saldumynų, kepinių tikrai neliksite. Štai mūsų parduotuvėlėje labai populiarios hamburgerių bandelės, vafliai, duona, rudenėjant – pastilės gerklei iš visiškai natūralių medžiagų. Kitaip tariant, nieko neprarandi – tik atrandi“, – drąsina J. Valskienė.

Tel.: +370 647 17 399
El. p. begliutenoshop@gmail.com
100% be gliuteno
Prekės pristatomos visoje Lietuvoje!

Reklama

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite