Angle down Atgal

Begliutenis bananų keksas: itin greitas ir minkštas

Kai nerandi jokio tinkamo recepto, užsiimi kūryba. Man ėmė gesti bananai, bet duonelės nenorėjau, tad sukūriau naują begliutenio kekso receptą .

Reikės:

2 gerai prinokusių bananų
250 gramų rikotos
250 gramų kokosų miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml pieno
2 kiaušinių

Šokoladiniam glaistui:
50 gramų sviesto
50 gramų pieno
5 šaukštų kakavos
Arba galit ištirpdyti šokoladą ir juo aplieti.

Bananus sutriname šakute, dedame rikotą, kiaušinius ir išmaišom. Tada dedam miltus ir kepimo miltelius. Pilame pieną ir dar kartą gerai išmaišom. Cukraus nededu, nes labai saldūs bananai ir šokoladinis glaistas.

Tešla tirštoka, bet taip ir turi būti. Į nedidelę stačiakampę skardelę klojam kepimo popierių ir pilame tešlą. Man gavosi užpildyti 2/3 skardos ir tai - pats tas.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol viršus tampa auksinis. Kai keksas atvės, viduje jis bus šlapias ir klampus. Kas man labai patinka, nes begliuteniai patiekalai dažnai būna sausi.

Kol keksas vėsta, galim ištirpinti šokoladą arba paruošti savo glaistą. Puodelyje išlydom sviestą, pilame pieną ir kakavą. Maišom ir kaitinam kol šiek tiek sutirštės. Leidžiam truputį pravėsti ir apliejam keksą.

Galima papuošti riešutais arba saldainiais.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite