Be vandens raugti agurkai – vos per pusantros valandos

Šiauliai
Andrius Tverijonas Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Agurkų derlius jau prasideda! Ypač skanūs traškūs rauginti agurkai, bet tradicinis rūgimo procesas užtrunka, tad reikia ieškoti greitesnių būdų juos skaniai užraugti. Parą laukti kartais nėra kantrybės, tad siūlome išmėginti per pusantros valandos pagaminamų, be vandens raugtų agurkų receptą. Tiesiog sudedi viską į maišelį, pakratai, dedi į iškylos krepšį, o kol nuvyksti į gamtą – agurkai pasiruošę!

Reikės:

5–6 vidutinio dydžio agurkų,

vieno šaukšto druskos,

pusės šaukšto cukraus,

1 ryšulėlio petražolių,

1 ryšulėlio krapų,

1 skiltelės česnako,

1 lauro lapo.

Gaminimas:

Švariai nuplaukite agurkus, nupjaukite galiukus, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su kitais produktais: druska, cukrumi, smulkintais krapais ir petražolėmis, smulkintu česnaku ir lauro lapu. Maišelį užriškite ir pakratykite, kad agurkai gerai apsiveltų prieskoniais. Maišelį su turiniu palikite 1,5 valandos (jeigu norite minkštesnių – 2 valandas) kambario temperatūroje. Tuomet nuplaukite ir valgykite.

Tokie agurkai puikiai tiks prie kepsnio, paruošto gamtoje, prie šviežių virtų bulvių ir net vieni – kaip užkandis. Skanaus!

Lija