994,06 eurų. Tiek savivaldybė sumokės už bylinėjimąsi su širvintiškiu

Vilnius
Neringa Tuškevičienė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Širvintų rajono savivaldybės administracija paklos dar beveik tūkstantį eurų bylinėjimosi išlaidų su savo rajono gyventoju ir savo įstaigos darbuotoju.

Kaip „Krašto naujienas“ informavo Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, Teismas tenkino širvintiškio Ričardo skundą ir panaikino 2019 m. vasario 8 d. Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą Nr. 10-163 „Dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo“. Taip pat pareiškėjui iš Širvintų rajono savivaldybės administracijos priteista 994,06 Eur (devyni šimtai devyniasdešimt keturi eurai šeši euro centai) bylinėjimosi išlaidų.

Pareiškėją atstovavo advokatė, kuri gynė daugelį Širvintų atleistųjų, Gitana Gudaitė.

Pateiktoje Teismo nuasmenintoje nutartyje teigiama (ištraukos):

  • Pareiškėjas R. P. kreipėsi į teismą su skundu, prašydamas panaikinti Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2019 m. vasario 8 d. įsakymą Nr. 10-163 „Dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo R. P.“ bei priteisti bylinėjimosi išlaidas.
  • Pagrįsdamas savo reikalavimą nurodė, kad eina Širvintų rajono savivaldybės administracijoje Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.
  • Paaiškino, jog 2019 m. sausio 4 d. pareiškėjui buvo įteiktas pranešimas apie tarnybinį nusižengimą. Pranešime nurodyta, jog buvo gautas gyventojo A. S. prašymas išsiaiškinti konfliktinę situaciją, pradėti tarnybinį patikrinimą dėl pareiškėjo neteisėtų veiksmų.
  • 2019 m. vasario 8 d. įsakymu pareiškėjui buvo paskirta tarnybinė nuobauda – pastaba.
  • Pareiškėjo manymu, paskirta tarnybinė nuobauda skirta nesant tarnybinės atsakomybės sąlygų bei pažeidžiant tarnybinių nuobaudų skyrimo tvarką.
  • Atsakovė Administracija atsiliepime į pareiškėjo skundą su pareiškėjo išdėstytais argumentais nesutiko ir prašė skundą atmesti.
  • Nurodė, kad Administracijos direktoriaus pareiškėjas buvo paskirtas atsakingu Mišrių komunalinių atliekų surinkimo Širvintų rajono savivaldybėje ir jų vežimo į atliekų apdorojimo ar šalinimo įrenginius paslaugų teikimo sutarties vykdymą. Šiuo įsakymu pareiškėjas paskirtas kontroliuoti tinkamą sutarties dėl mišrių komunalinių atliekų surinkimo ir jų vežimo vykdymą tarp Administracijos ir UAB „VSA Vilnius“. Pareiškėjas neišsprendė atliekų išvežimo klausimo iš A. S. valdos iki 2019 m. kovo 18 d.

NERINGA TUŠKEVIČIENĖ