REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Vasario 17 d. 10:53

8 gudrybės, ruošiant žuvį

Šiauliai

CalinPikeFishingPro nuotr.

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


72032

  • Kad šviežia žuvis, ypač lydeka, neskleistų dumblių kvapo, ją reikia plauti šaltu, gerokai pasūdytu vandeniu.

rool-paap-nuotr-4248390805-d35dde8aeb-o.jpg

  • Menkė neturės specifinio kvapo, jeigu ją trumpai pamirkysite acte. Virimui patariama įpilti 1 l vandens ir 0,5 l agurkų raugo.
  • Žuvį bus lengva valyti, jeigu ją švelniai įtrinsite actu ir taip palaikysite kurį laiką. Kad žuvis neslystų iš rankų, pirštus reikia kyštelėti į druską. Žvynai taip pat lengviau nusivalys, jeigu žuvį 30 sek. palaikysite verdančiame vandenyje.

danatentis-nuotr-food-1505942.jpg

  • Žuvis bus ypač skani, jeigu ją pamirkysite piene, paskui pavoliosite miltuose ir kepsite augaliniame aliejuje.

ritae-nuotr-fish-3483465.jpg

  • Kad kepama žuvis nebyrėtų, ją reikia pasūdyti ir 10–15 min. palaikyti, kol įsigers druska. Kepant į augalinį aliejų patartina įdėti žalią bulvę (nuskustą ir supjaustytą griežinėliais) – ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.
  • Jei, darinėjant žuvį, išsiliejo tulžis, reikia žuvį ištrinti druska ir praplauti šaltu vandeniu. Tuomet kartumas išnyks.

ritae-nuotr-lambs-lettuce-3114288.jpg

  • Kad indai neįgautų žuvies kvapo, juos reikia valyti acte pamirkytu skudurėliu.
  • Norint karštą vasaros dieną ilgiau išlaikyti žuvį, vidurius ir žiaunas reikia pašalinti per burnos ertmę, neatidarant pilvo ertmės.

„Etaplius“ informacija

paul-morris-nuotr-stocksnap-0jzi62mk8s.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA