Angle down Atgal

8 gudrybės, ruošiant žuvį

  • Kad šviežia žuvis, ypač lydeka, neskleistų dumblių kvapo, ją reikia plauti šaltu, gerokai pasūdytu vandeniu.
Rool Paap nuotr.
Rool Paap nuotr.
  • Menkė neturės specifinio kvapo, jeigu ją trumpai pamirkysite acte. Virimui patariama įpilti 1 l vandens ir 0,5 l agurkų raugo.
  • Žuvį bus lengva valyti, jeigu ją švelniai įtrinsite actu ir taip palaikysite kurį laiką. Kad žuvis neslystų iš rankų, pirštus reikia kyštelėti į druską. Žvynai taip pat lengviau nusivalys, jeigu žuvį 30 sek. palaikysite verdančiame vandenyje.

DanaTentis nuotr.
DanaTentis nuotr.
  • Žuvis bus ypač skani, jeigu ją pamirkysite piene, paskui pavoliosite miltuose ir kepsite augaliniame aliejuje.
RitaE nuotr.
RitaE nuotr.
  • Kad kepama žuvis nebyrėtų, ją reikia pasūdyti ir 10–15 min. palaikyti, kol įsigers druska. Kepant į augalinį aliejų patartina įdėti žalią bulvę (nuskustą ir supjaustytą griežinėliais) – ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.
  • Jei, darinėjant žuvį, išsiliejo tulžis, reikia žuvį ištrinti druska ir praplauti šaltu vandeniu. Tuomet kartumas išnyks.
RitaE nuotr.
RitaE nuotr.
  • Kad indai neįgautų žuvies kvapo, juos reikia valyti acte pamirkytu skudurėliu.
  • Norint karštą vasaros dieną ilgiau išlaikyti žuvį, vidurius ir žiaunas reikia pašalinti per burnos ertmę, neatidarant pilvo ertmės.

„Etaplius“ informacija

Paul Morris nuotr.
Paul Morris nuotr.
comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite