REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Sausio 17 d. 10:38

7 puikūs patiekalai artėjančios šv. Valentino dienos proga

Vilnius

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


26481

Praėjus didžiausioms žiemos šventėms, nenuvaldomai artėja įsimylėjėlių diena – švento Valentino diena. Kaip jau įprasta, kiekvienais metais žmonės skuba kuo anksčiau supirkti dovanas ir paruošti staigmenas savo antrosioms pusėms. Todėl jau gerokai anksčiau įvairiuose prekybos centruose imama prekiauti įvairiomis Valentino dienos proga skirtomis dovanėlėmis. Tačiau metams bėgant yra vis sudėtingiau nustebinti savo antrą pusę ieškant įvairovių. Svarbu atminti tai, jog visai nebūtina verstis per galvą, kad antra pusė liktų sužavėta, tam pakanka ir jaukios romantiškos vakarienės dviese. Žemiau pateiktame sąraše yra aprašyti 7 receptai, kurie puikiai tiks jūsų romantiškam vakarui. Jie ne tik ypatingai gardūs, tačiau taip pat nereikalaus ilgai prastovėti virtuvėje ir neabejotinai sužavės jūsų antrąją pusę.

picture1.png

1.Spagečiai su vištiena ir sūriu

Ingredientai:

  1. Makaronai, 300 gr.
  2. Vištienos filė, 300 gr.
  3. Svogūnas, 1 vnt.
  4. Sūris, 200 gr.
  5. Grietinėlė, 250 ml
  6. Juodieji pipirai, 1 žiups.
  7. Aliejus kepimui

Gaminimo instrukcija:

  1. Makaronus išvirkite ir nupilkite.
  2. Sūrį sutarkuokite, vištieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite keptuvėje.
  3. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol šie suminkštės.
  4. Įpilkite į tą pačią keptuvę grietinėlės, sudėkite makaronus ir 3 minutes patroškinkite.
  5. Prieš patiekdami pabarstykite sūriu.

picture2.png

2. Desertas su braškėmis ir varškės kremu

Ingredientai:

  1. 300 gramų kreminės varškės
  2. 200 gramų braškių
  3. 200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
  4. 100 gramų sausainių
  5. 5 šaukštai cukraus
  6. 30 gramų sviesto

Gaminimo instrukcija:

  1. Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
  2. Grietinėlę išplakame su 3 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo.

Atsargiai sumaišome su varške.

  1. Braškes šiek tiek patriname su 2 v.š. cukraus.
  2. Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t.t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve.

picture3.png

3. Itališkos frikadelės

Ingridientai:

  1. 400 g jautienos faršo
  2. 1 skiltelė česnako
  3. 1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio
  4. žiupsnelis džiovinto baziliko
  5. 2 riekelės baltos duonos be plutos
  6. 1/2 stiklinės pieno
  7. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  8. 1 indelis pomidorų pastos
  9. 1 stiklinė mėsos sultinio pagal skonį
  10. druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Gilesniame inde sumaišykite faršą, susmulkintą česnaką, parmezano sūrį, džiovintus bazilikus, druską ir pipirus.
  2. Piene išmirkykite baltą duoną, paskui ją sudėkite į faršą ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus.
  3. Į didelę keptuvę supilkite pomidorų pastą, mėsos sultinį, šiek tiek baziliko, viską išmaišykite ir užkaiskite. Kai skystis užvirs, ugnį sumažinkite ir atsargiai sudėkite frikadeles. Virkite jas apie 10-12 minučių, kartkartėmis apversdami.

picture4.png

4. Saldainiai su maskarponės sūriu

Ingredientai:

  1. kelių valg. šaukštas kokoso drožlių
  2. 300 g maskarponės sūrio
  3. 200 g balto šokolado
  4. 100 g nerafinuoto kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

Suberkite tarkuotą baltą šokoladą į molinį dubenėlį, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. Ištraukusi dubenį iš vandens, po šaukštą įmaišykite maskarponės sūrį. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus, apvoliokite kokosų drožlėse, dėkite į specialiai saldainiams skirtas formeles.

picture5.png

5. Lašiša su laukiniais ryžiais

Reikės:

  1. 2 gabaliukų lašišos
  2. 100 g. laukinių ryžių
  3. 20-25 šparaginių pupelių
  4. 2 arbat.š. kokosų aliejaus
  5. Mėgiamų prieskonių lašišai,
  6. druskos,
  7. pipirų
  8. kelių riekučių citrinos

Gaminimas:

1.Ryžius išsivirti su trupučiu druskos.

2. Lašišą paprieskoniuoti (aš naudojau dž. baziliką ir dž. pomidorus bei juodgrūdę).

3. Į gerai įkaitintą grill keptuvę (galima ir paprastoje, tik nebus griovelių)dėti kokosų aliejų, ir kelias min. apkepinti šparagines pupeles, paskaninti maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.

4. Pupeles patraukti į šoną ir dėti lašišą ir kepti apie 3-4 min.ant vienos pusės nejudinant.

5. Apversti, ir kepti tiek pat laiko ant kitos pusės. Lašiša kepa labai greitai, jos nereikia perkepti, nes išdžius.

Tiekti į lėkštę, prieš valgant išsispausti citrinos ant žuvies.

picture6.png

6. Tiramisu

Reikės:

  1. ~200 ml stiprios kavos
  2. 4 kiaušiniai
  3. 5 v.š. cukraus
  4. 500 g. mascarponės sūrio
  5. 50 ml. kreminio likerio arba brendžio
  6. 300 g. damų pirštelių sausainių
  7. 2-3 v.š. karčiosios kakavos

Gaminimas:

Pasiruošti puodelį kavos ir ją atvėsinti. Kol kava aušta, pasiruošti kremą. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Dubenyje plakti trynius su cukrumi tol, kol cukrus ištirps ir tryniai paliks balti, ir masė išsipūs (~5 min.). Į trynių ir cukraus masę įmaišyti mascarponę ir dar viską perplakti kad susijungtų į vientisą masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Daugiau nebeplakti. Nes kitaip išeis oras iš baltymų, todėl viską reikia daryti atsargiai ir palengva. Pasiruošti indą, kuriame bus tiramisu, bei platesnį indą kavai. Pilti kavą ir likerį ar brendį. Sausainius merkti visu ilgiu kelioms sekundėms, svarbu, kad visi neprisigertų, nes bus košė. Dėti pirmą sluoksnį į indą, tepti gausiai mascarponės kremu, negailint apibarstyti kakava. Toliau vėl mirkyti sausainėlius, dėti ant mascarponės, taip padengti visą kremą, tepti likusiu kremu ir užberti kakavos ant viršaus. Dekoruoti pagal norus. Dėti į šaldytuvą bent 6 val, o geriausiai per naktį.

picture7.png

7. Vištienos krūtinėlė krpešelyje su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Reikės:

  1. 2 po 200g vištienos krūtinėlių, be odelės;
  2. sauja džiovintų baravykų;
  3. 255g įvairių grybų;
  4. didelė taurė balto sauso vyno;
  5. 3 dideli gumulai sviesto;
  6. 1 sauja šviežių čiobrelių;
  7. 2 česnako skiltelės

Gaminimo eiga:

1. Paimkit plačią aliuminio foliją ir uždėkite vieną ant kito 2 lakštus (maždaug dviejų batų dėžių dydžio), tris kraštus užlenkite į vidų, vieną palikite atvirą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220º C. Česnako skilteles nulupame ir supjaustome griežinėliais.

3. Visus produktus sumaišome dubenyje, taip pat ir vištieną.

4. Viską atsargiai sudėkite į foliją, kad jos nepradurtumėte, užpilkite sunka.

5. Užlenkite likusį kraštą, pasistenkite, kad krepšelis iš visų pusių būtų sandarus, įdėkite į kepimo skardą.

6. Minutei uždėkite ant viryklės, įjungę didžiausią karštį, kad greičiau įkaistų, po to 25min. kepkite orkaitėje. Ištraukę iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir neškite ant stalo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA