6 klaidos, kurių reikia vengti norint skaniai paruošti grybus keptuvėje

Vilnius
Unsplash.com nuotr.
Reporteris Agnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Pačių rinktais ar pirktais grybais gardiname įvairius patiekalus visus metus. Ruošdami grybus keptuvėje nusiviliate jų skoniu ir jaučiatės tik sugaišę laiką? Yra kelios grybų ruošimo keptuvėje klaidos, kurios daromos dažniausiai.

Nenusausinate grybų

Nekepkite drėgnų grybų, nes vandeniui išgaravus grybai liks sausi ir guminiai. Nuvalę ir nuplovę grybus, juos palikite ant virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.

Nepakankamai įkaitinate keptuvę

Grybų ruošimui patariama naudoti tokią keptuvę, kuri kepant išlaiko šilumą. Ilgai kepant grybus jie troškinsis savo sultyse, o kepant ant stipresnės ugnies – sultys išgaruos ir grybai gražiai apkeps. Jei grybų kraštai apkepa per greitai, tuomet sumažinkite ugnį.

Perpildote keptuvę

Perpildžius keptuvę grybais, nuo jų atsirandantis skystis neturi pakankamai vietos išgaruoti, todėl grybai troškinasi savo sultyse. Taip paruošti grybai yra šlapi, jų skonis nuvilia. Būkite kantrūs – neperpildykite keptuvės ir grybus kepinkite tol, kol išgaruos susikaupęs skystis.

Sūdote per anksti

Per anksti pasūdyti grybai sugeria skystį keptuvėje ir neišlaikę tekstūros tampa guminiais. Kad grybai nesitroškintų skysčiuose, o dailiai apkeptų, druską naudokite tik tada, kai jie bus paruošti.

 

Per dažnai maišote grybus

Kepant grybus, jų nereikėtų nuolat maišyti. Per dažnas maišymas, ypač grybų ruošimo pradžioje, neleidžia grybams tolygiai apkepti.

Naudojate per mažai riebalų

Grybai it kempinės sugeria skysčius, tad keptuvėje turi būti pakankamai riebalų. Priešingu atveju grybai per daug paruduos bei prilips prie keptuvės dugno. Grybai taip pat neturėtų mirkti riebaluose.