Angle down Atgal

3 pavasariniai padažai prie mėsos

Prasidėjo lauko kepsnių sezonas. Laikas pamiršti sunkius majonezus bei kečupus ir pereiti prie lengvesnių, gaivesnių padažų. Siūlome tris puikius variantus, kurie tiks ir prie karštų kepsnių, ir prie šaltos mėsos užkandžių.

ITALIŠKAS

Reikės:

250 g natūralaus jogurto,

10 žalių alyvuogių,

1 didelio pomidoro (gali būti žalios spalvos),

2–3 česnako skiltelių,

1 laiškinio svogūno.

Gaminimo būdas

Alyvuoges (be kauliukų), nuluptas česnako skilteles, nuluptą bei supjaustytą svogūną ir pomidorą susmulkinkite elektrinu trintuvu ir sumaišykite su jogurtu.

AGURKŲ IR GRIETINĖS PADAŽAS

Reikės:

2 agurkų,

200 g tepaus grietinėlės sūrio,

6–7 šaukštų grietinės,

3 česnako skiltelių,

druskos, pipirų pagal skonį,

šviežių krapų kuokštelio.

Gaminimo būdas

Agurkus sutarkuokite rupia tarka ir lengvai nuspauskite sultis. Nuluptas česnako skilteles išspauskite, agurkus, česnaką sumaišykite su sūriu, grietine ir susmulkintais krapais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

ČESNAKINIS JOGURTO PADAŽAS

Reikės:

5 šaukštų alyvuogių aliejaus (šalto spaudimo),

1 stiklinės natūralaus jogurto,

1–2 česnako skiltelių,

druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas

Nuluptas česnako skilteles išspauskite į jogurtą, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir išplakite elektrinėje maišyklėje.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite