Notice: Undefined index: etapliusAdmin in /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php on line 3
ETAPLIUS - 2021 metai Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje – sunkūs, bet sėkmingi
REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2021 m. Gruodžio 31 d. 16:08

2021 metai Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje – sunkūs, bet sėkmingi

Šiauliai

anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt


199372

2022 metams beldžiantis į duris, minutėlei stabtelkime, atsigręžkime atgal, kad tradiciškai apžvelgtume, kokie besibaigiantys 2021-ieji buvo Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijai. Svarbiausi darbai, pergalės, pasiekimai, kuo galime pasigirti, o ko dar nespėta padaryti. Apie visa tai kalbėjomės su Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos direktoriumi Aivaru Strockiu.


Foto galerija:

61cf0d37364c4.jpg
61cf0d37afbf5.jpg
61cf0d37aeb39.jpg
61cf0d3847326.jpg
61cf0d38472e9.jpg
61cf0d38ca816.jpg
61cf0d38d527c.jpg
61cf0d397a9b0.jpg
61cf0d3979f2c.jpg
61cf0d3a1de8d.jpg
61cf0d3a1dea8.jpg
61cf0d3abc7e8.jpg
61cf0d3abb66f.jpg
61cf0d3b2dbb1.jpg
61cf0d3b4e1ba.jpg
61cf0d3b952f6.jpg
61cf0d3bc2802.jpg
61cf0d3c2430b.jpg
61cf0d3c48e41.jpg
61cf0d3c98253.jpg
61cf0d3cb2cd7.jpg
61cf0d3d1a2ad.jpg

Vietos užtenka visiems: nuo pradedančiųjų iki širdžių čempionų

Paprašytas įvertinti šiuos metus akademijos direktorius Aivaras Strockis atsidūsta: „Metai visiems buvo sudėtingi“, – netrukus jau linksmesne gaida tęsia, – „tačiau, atsižvelgiant į visus sunkumus, manau, kad akademijai sekėsi visai neblogai. Įvyko beveik visi planuoti žolės riedulio čempionatai, tiek uždarų patalpų, tiek lauko. Regbio sporto šakoje taip pat viskas buvo daugmaž pagal planą. Abiejų sporto šakų atstovų rezultatai džiugina, pergalių kraitis – nemažas. Tikimės, kad kuo toliau, tuo varžybų daugės, mūsų sportininkų meistriškumas kils ir galėsime girtis dar geresniais pasiekimais“.

Aivaras Strockis vienu svarbiausių 2021 metų pasiekimų vadina gerų santykių su abiejų sporto šakų federacijomis tęstinumą. Ar tai paskatino didesnį sporto institucijų pasitikėjimą akademija?

„Dėmesio nestigome, kadangi savo darbu įrodėme, kad esame verti pasitikėjimo. Akademijoje dirba stiprūs treneriai ir administracija. Visus mums patikėtus darbus įgyvendiname ir patys rodome iniciatyvą. Mūsų akademijos pasiūlytas mažiausių vaikų žolės riedulio varžybų formatas įgavo pagreitį ir jau vykdomas Lietuvos mastu. Regbio federacijos vadovai taip pat žino, kad gali mumis pasitikėti, kai kalbama apie turnyrų ar varžybų organizavimą“, – sako A. Strockis.

Šiaulių regbio stadionas šiemet nuolat aidėdavo nuo vaikų ir jau patyrusių žaidėjų šūksnių, trenerių raginimų, sirgalių ošimo. Čia žengti pirmieji mažųjų žingsniai regbio sporto šakos pasaulyje, vyko ir aukščiausio lygio regbio kovos Baltijos TOP lygoje, Europos čempionato mačai, net tarptautinis regbio 7 turnyras „Šiauliai 7‘s“. Čia vietos užteko visiems. Ovacijomis ir audringais plojimais pasitikti Lietuvos didžiavyriai, sugrįžę iš Europos čempionato ir sensacingai bendroje įskaitoje užėmę ketvirtą vietą. Tuomet Šiaulių regbio akademijos stadione širdžių čempionus sutiko ne tik gausus būrys artimųjų, bendraminčių ir gerbėjų, sportininkus pagerbė ir Šiaulių miesto valdžios atstovai.

Mūsų pasididžiavimas – akademijos treneriai

Šiemet garbingų jubiliejų proga sveikinti žolės riedulio treneriai Vaidotas Vaičeliūnas ir Genutė Juodienė. Treneriai pagerbti akademijoje, sulaukė ir miesto vadovų dėmesio. Gėlės, dovanos, gražūs žodžiai – tai įvertinimas už ilgametį darbą, ugdant jaunąją kartą. Šiuo metu Vaidotas Vaičeliūnas tęsia darbus su daugkartine Lietuvos čempione „Ginstrektės“ komanda, taip pat treniruoja mergaičių komandas, o Genutė Juodienė ateinančius metus pradės su visiškai naujai suburta mergaičių komanda. Jaunos, ką tik treniruotes pradėjusios mergaitės jau gavo ir pirmų varžybų krikštą bei pasipuošė pirmais medaliais.

Donata Grigienė rodo pavyzdį ne tik pati mušdama vieną įvartį po kito į varžovų vartus, tačiau ir vadovaudama vaikiukų, berniukų, vaikinų, paauglių, vyrų žolės riedulio komandoms. Trenerės žodis – šventas. Vien žvilgsnio užtenka, kad vos už lazdą aukštesnis vaikiukas ar barzdotas vyras klusniai stengtųsi išpildyti trenerės sumanymus aikštėje.

Angelės Bučmienės ir jos merginų šiemet laukė didelis iššūkis: labai jauna akademijos komanda stojo ginti Šiaulių garbės Lietuvos moterų čempionato A diviziono kovose. Ne viskas sekėsi, tačiau sukaupta patirtis, kaunantis su pajėgiausiomis šalies komandomis, grūdina ir kloja pamatus ateities pergalėms.

Jūratė Barzinskienė nenuilsdama moko žolės riedulio paslapčių mažiausius: daug klegesio, judesio ir viską atperkantis vaikų džiaugsmas, pelnius įvartį ir švenčiant pergalę, nuaidėjus finaliniam švilpukui.

Kol trenerė Samanta Jakovleva džiaugiasi motinystės rūpestėliais, jos treniruotos mergaičių komandos priežiūrą perėmė Jūratė Juodytė, o berniukų komandai vadovauja Genė Juodienė.

Regbio sporto šakos treneriai neapleidžia aukščiausių pozicijų visų amžiaus grupių pirmenybėse. Vos vienoje amžiaus grupėje nugalėtoja tapo Vilniaus komanda, o visose kitose – Šiaulių akademijos auklėtiniai. Treneriai, negailėdami jėgų, stengiasi perduoti visą patirtį savo auklėtiniams, o tai geriausiai pastebima, kai čempionatai pasiekia finišo tiesiąją. Patyrę treneriai, sugebantys sudominti, paskatinti vaikus = puiki regbio ateitis Šiauliuose.

Naujovės ir tęstinumas

Šiemet akademiją baigusiems trylikai sportininkų direktorius Aivaras Strockis pirmą kartą sporto įstaigos istorijoje įteikė oficialius baigimo pažymėjimus. Atsiimdami juos ir dovanas sportininkai tvirtino, kad meilė sportui, pagarba treneriams ir komandose užgimusi draugystė jų širdyse visada užims itin svarbią vietą.

Šiaulių miesto sporto festivalyje netrūko dėmesio žolės riedulio ir regbio sporto šakoms. Džiaugtasi galimybe būti puikios sporto šventės dalimi. O su mergaitėmis ir berniukais, kurie šventės metu susidomėjo pristatytomis sporto šakomis, treneriai jau pluša treniruotėse.

Šiemet tęsti ir ilgalaikiai darbai, o taip pat ruoštasi naujiems projektams.

„Aš, kaip akademijos direktorius, labai džiaugiuosi visų susitelkimu. Mūsų tikslas – surengti kuo daugiau varžybų vaikams, išugdyti kuo daugiau aukšto lygio sportininkų, rengiamiems turnyrams pritraukti kuo daugiau rėmėjų, kad vaikai džiaugtųsi prizais ir tai būtų jiems paskatinimas dar labiau stengtis. Rašome projektus, planuojame, kad galėtume dar labiau pagerinti infrastruktūrą, suteikti kuo geresnes sąlygas sportuoti. Jei taip pat nuoširdžiai stengsimės, kaip iki šiol, mūsų akademija ilgai ir labai gražiai gyvuos ir bus pavyzdžiu visiems“, – tikisi A. Strockis.

Pokalbį akademijos direktorius užbaigė palinkėjimu visai sporto bendruomenei: „Dėkoju už komandinį darbą, pagalbą vieni kitiems, susitelkimą ir supratimą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Mūsų akademijos administracija, treneriai, vaikučiai ir jų tėveliai yra labai aktyvūs ir darbštūs, tad linkiu visiems būti sveikiems ir ateinančiais metais dar stipriau kibti į darbus, ugdyti jaunąją kartą, kad Šiaulių akademijos sportininkai savo pasiekimais garsintų Šiaulius ne tik Lietuvos mastu, tačiau ir už jos ribų“.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA