2020 metų specialistės apdovanojimas – Janei Kavaliauskienei iš Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro

Marijampolė
Reporteris Brigita Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Kovo 9 dieną Vilkaviškio visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistei, vykdančiai sveikatos priežiūrą mokykloje, Janei Kavaliauskienei įteiktas Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos (SVSBA) apdovanojimas „2020 metų specialistas“. Šį reikšmingą apdovanojimą įteikė Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka ir Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė.

Apdovanojimas „Metų specialistas“ skiriamas specialistams, dirbantiems SVSBA priklausančiuose Visuomenės sveikatos biuruose, kurie veikia 47 Lietuvos rajonuose. Renkant geriausius metų visuomenės sveikatos specialistus atsižvelgiama į jų veiklą nacionaliniu, regioniniu ar savivaldybės mastu.

„Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų rajono visuomenės sveikatos specialistai yra vertinami ir yra pastebimas jų sunkaus darbo indėlis, puoselėjant visuomenės sveikatos vertybes. Visos Vilkaviškio rajono savivaldybės vardu noriu padėkoti ir metų specialistei Janei Kavaliauskienei, ir visam kolektyvui už didžiulę pagalbą šiuo nelengvu laikotarpiu, už daromus svarbius darbus, už visuomenės švietimą. Džiaugiuosi, kad jūsų komanda yra stipri ir vieninga. Linkiu išlaikyti tokią „aukštą kartelę“, toliau įgyvendinti prasmingus darbus, kurie taptų sektinu pavyzdžiu,“ – sakė Vilkaviškio rajono savivaldybės meras A. Neiberka.

Už nuoširdų darbą visuomenės sveikatos srityje Savivaldybės meras J. Kavaliauskienei taip pat įteikė ir Mero padėkos raštą.

„Padėka už netikėtą įvertinimą, motyvuoja ir toliau vykdyti atsakingą visuomenės sveikatos specialistės darbą“ – džiaugėsi apdovanojimą atsiėmusi specialistė.

Apie apdovanojimą pelniusią specialistę šiltai atsiliepė Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Laura Sadauskienė.

„Janutė yra mūsų komandos vyriausia specialistė, kuri nepaisant savo amžiaus, niekada neatsisakė padėti, atliko visus svarbiausius darbus, COVID-19 pandemijos laikotarpiu ėmėsi atsakingų pareigų vakcinacijos, greitųjų serologinių testų atlikimo srityse. Gaila, kad epidemiologinė situacija pakoregavo visus šventinius renginius, bet tai tik suteikė galimybę mums visiems kartu su Jumis pasidžiaugti šiuo gražiu apdovanojimu,“ – kalbėjo L. Sadauskienė.

Savivaldybių visuomenės sveikatos biurus vienijanti asociacija jau nuo 2016 metų renka geriausius biurų darbuotojus. Visi jie paprastai būna įvertinami ir apdovanojami metiniame renginyje, tačiau šiemet dėl pandemijos jis nebuvo organizuotas, o padėkas paprašyta perduoti savivaldybių vadovų. Įprastai apdovanojimus įteikdavo Pasaulio sveikatos organizacijos atstovas Lietuvoje ir Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos prezidentas. Bendras SVSBA šventinis renginys vyks nuotoliniu būdu šį mėnesį.

Tokie renginiai yra ne tik galimybė padėkoti specialistams, bet ir puikus būdas atkreipti visuomenės dėmesį į visuomenės sveikatos specialisto darbą, kuris, be jokios abejonės, yra labai reikalingas ir svarbus. Įvertinimas svarbus ir motyvacine prasme – dirbti dar kūrybiškiau, imtis lyderystės įkvepiant aplinkinius, skleidžiant žinias apie tai, kas iš tiesų svarbu – kiekvieno mūsų sveikatą.

Visuomenės sveikatos biurų tikslas – stiprinti pirminę visuomenės sveikatos priežiūrą savivaldybių lygmenyje, skatinti kokybiškų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų teikimą gyventojams, motyvuoti gyventojus aktyviai rūpintis savo sveikata bei ligų prevencija. Visuomenės sveikatos biurų asociacija vienija 47 savivaldybių visuomenės sveikatos biurus.