2019 metų savanoris Patrikas Poškaitis: „Mes galim pakeisti pasaulį!“

Kaunas
Reporteris Skaistė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Patrikas Poškaitis (16 m.) gyvena Kėdainiuose. Pirmą kartą Lietuvos sveikuolių sąjungoje atsidūrė 13 m., kai tėtis jį užregistravo į vaikų ir jaunimo stovyklą ,,Laisvės kodas". Nuo tada vaikinas sakosi supratęs, kad čia gali tobulėti, susirasti draugų bei antrą šeimą. Patrikas savanoriauja beveik visose sveikuolių stovyklose padėdamas virtuvėje, vesdamas šokių užsiėmimus, sportinius žaidimus, regdamas naktinius bei dieninius žygius. Savo mokyklos bendruomenei 2019 metų savanoris organizavo LSS prezidento S. Daildės paskaitas

Pasiūlė savanoriauti

Savanoriu tapau antrus metus dalyvaudamas vaikams ir jaunimui skirtoje ,,Laisvės kodas" stovykloje. Uždarymo metu vadovai pasikvietė aktyviausius dalyvius ir pasiūlė savanoriauti, burtis prie sveikuolių komandos. Tų pačių metų vasarą pirmą kartą savanoriavau regėjimo gerinimo stovykloje ,,Šalin akinius". Kiekvieną kartą savanoriaudamas vis labiau tobulėju ir geriau imu pažinti save! Taip pat mokausi iš klaidų. Bet galimybė pabūti su savanorių komanda kartu vėl ir vėl man yra viskas! Tai lyg antra šeima, kuri visada yra priežastis čia važiuoti! Visi tie šokiai virtuvėje, juokas visą dieną ir tas toks pozityvo užsikrovimas man yra “belekas”!

Galimybė stebėti pokyčius žmonėse
Labiausiai man patinka, kai dalyviai atvažiuoja į stovyklas pasimetę, išsigandę ir lyg su tokia nežinomybe akyse! Ir tada suprantu, kad mes, savanorių komanda, turime jiems visiems pakelti nuotaiką ir būti lyg autoritetais, draugais, net virėjais! Stovyklų pabaigoje džiaugiamės kai niekas nenori išvažiuoti, nori pasilikti ilgiau!

Organizavo paskaitas mokykloje

Dar 2018 m. prašiau Simono, kad atvyktų pas mus į mokyklą ir papasakotų apie sveikuolių sąjungos veiklą, tačiau jis mane paignoravo ir nieko neįvyko... Bet šiais metais, mano mama mokyklos taryboje priminė šią idėją ir sekretorė ją užsirašė. Jau kitą dieną renginių organizatorė mane pasikvietė ir suorganizavome, kad Simonas būtų pas mus mokykloje! Simono paskaita, kaip ir žinojau, pasiteisino! Daugelis išėjo įkvėptas kažką savo gyvenime keisti. Ir man tas labai labai patiko! Sveika gyvensena mūsų tarpe tampa populiari ir apie ją vis daugiau šnekama. Nemažai mano klasiokų perka sveiką maistą ir rūpinasi savo mitybą.

Šeima džiaugiasi ir palaiko
Mano tėvai džiaugiasi, kad taip įsitraukiu į šią organizaciją ir visur dalyvauju! Kadangi mano tėtis yra sveikuolis jau nuo seniau, jis man labai pavydi visko, ką ten darau: maudausi rudenį/pavasarį,, medituoju, puikiai leidžiu laiką! Mama tik džiaugiasi, kad atradau vietą, kur galiu reikštis ir tiesiog būti savimi.

Pasikeitęs požiūris
Požiūris į kai kuriuos dalykus tikrai pasikeitė ir už tai aš esu labai dėkingas sveikuoliams! Mitybą bandžiau keisti, bet niekaip neišeina, stiprios valios trūksta! Visada grįžęs pasakau visiems, kad tampu vegetaru, bet tik kokią savaitę man pavyksta išsilaikyti. Po to vėl grįžtu prie mėsos!

Kalbant apie santykius su tėvais ir draugais, labai už viską dėkoju jaunimo stovyklų vadovams Eglei ir Dionizui Kislovskiams, kurie mane išmokė daug ko ir tikrai visada už tai jiems liksiu skolingas.

Mes galim pakeisti pasaulį!

Savo TIKRIESIEMS draugams, kurie yra savanorių komandoje, labai norėčiau padėkoti, kad visada yra šalia ir mane tiesiog keičia į gerą pusę! Mes visi esam metų savanoriai, kurių norėtų kiekviena organizacija! Kai mes susirenkam ir būnam, patikėkit, galim padaryti viską!

Vytautui, Ulai, Mantvydui, Austėjai, Gretai, Emilijai, Vasarai, Saironui, Onai, Antanui, Pauliui ir visiems kitiems noriu palinkėti išlikti tokiais pačiais, kokiais dabar esate, nes tokie mes galim pakeisti visą pasaulį ir išlikti lyg šeima visam gyvenimui!