REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2020 m. Sausio 28 d. 11:02

2019 metų policijos darbo apžvalga – Šiaulių rajono gyventojams

Šiauliai

Ritos Žadeikytės nuotr.

Reporteris OdetaŠaltinis: Etaplius.lt


115451

Pirmadienį Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai Šiaulių rajono gyventojus pakvietė į ataskaitinį susirinkimą, kuriame apžvelgė 2019 metų darbą.


Foto galerija:

resize-1200x900-d1-ramunas-sarapas.jpg
resize-1200x900-policijos-ataskaitinis4.jpg
resize-1200x900-policijos-ataskaitinis7.jpg

Susirinkime dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas ir jo pavaduotojas Marius Jablonskas, taip pat Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis, gausus būrys pareigūnų, taip pat rajono seniūnai, seniūnaičiai, aktyvūs ir pilietiški gyventojai.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis apžvelgė 2019 metų darbus, pasiektus rezultatus: „Darbų netrūko. Gerų mūsų pareigūnų darbų – taip pat. Tačiau buvo ir labai sudėtingų, ir paprastesnių problemų, kurias pavyko išspręsti.

Viršininkas Marijus Macis pristatė, kad per 2019 metus komisariatas registravo 1950 nusikalstamų veikų, o jų išaiškinta ir atskleista net 61 procentas. Viršininkas skaičiavo, kad per 2019 metus yra išaiškinta 31,3 procento vagysčių, lyginant su 2018 metais atskleistų vagysčių buvo daugiau. Deja, rajone 2019 metais išaugo sukčiavimų skaičius, nemaža jų dalis susijusi su elektronine erdve. Taip pat apžvelgti nusižengimai, susiję su nelegalia prekyba ir gamyba. Taip pat viršininkas apžvelgė ne tik nusikalstamas veikas, bet Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato rengtus projektai. Viršininkas Marijus Macis nuoširdžiai pasidžiaugė Šiaulių rajono savivaldybės geranoriška pagalba ir bendradarbiavimu.

Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras padėkojo policijos pareigūnams už nuoširdų bendradarbiavimą, už įvairiapusę pagalbą net ir sunkiausiais atvejais. Meras padėkojo pareigūnei Danutei Jakubkienei už operatyviai surengtą susitikimą su Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklos mokiniais apie saugų eismą, saugų elgesį kelyje, gatvėje tuoj po to, kai tos pačios dienos rytą perėjoje buvo partrenktas šios mokyklos mokinys. Taip pat meras Antanas Bezaras padėkojo pareigūnei Sandrai Jakei, kuri nuoširdžiai dirba su gyventojais Kuršėnuose ir išsprendžia daug klausimų.

„Ne kartą kalbėta, kad iki skaudaus įvykio Ginkūnuose – tik vienas žingsnis. Priemiestinė gyvenvietė, didžiulis transporto srautas, tačiau neišspręstas saugumo klausimas. Kelias Savivaldybei nepriklauso, policija taip pat ne visada gali suvaldyti situaciją, nors dirbama šiame kelyje, dirbama su vaikais saugaus eismo klausimais, tačiau skaudžių įvykių vis tik nepavyksta išvengti. Nerūpestingumas, neatidumas, gamtos reiškiniai kartais būna lemiantys“, – ataskaitiniame susirinkime kalbėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas.

Viršininkas palinkėjo Šiaulių rajono žmonėms išlikti aktyviems, pilietiškiems. Taip pat policijos pareigūnai kalbėjo apie tai, kad patys rajono gyventojai galėtų tapti policijos rėmėjais, nes kol kas policijos rėmėjais tampa tik moksleiviško amžiaus jaunimas, bet ne suaugusieji.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA