REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2019 m. Spalio 8 d. 14:46

2019 m. „Šiaulių miesto metų mokytojo“ titulas – „Romuvos“ gimnazijos mokytojui Romualdui Žukauskui

Šiauliai

anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt


102230

2019 metų spalio 7 dieną Šiaulių arenoje vyko iškilmingas Tarptautinės mokytojų dienos minėjimas, kurio metu „Šiaulių miesto metų mokytojo“ apdovanojimais įvertinti miesto pedagogai. Ant pakylos atsiimti 2019 metų „Šiaulių miesto metų mokytojo“ apdovanojimo kopė ir „Romuvos“ gimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestro „Romuva“ vadovas Romualdas Žukauskas.


Foto galerija:

5d9c6320cac67.jpg
5d9c632170d7a.jpg

Kasmet Tarptautinės mokytojų dienos proga yra pagerbiami Šiaulių miesto mokytojai už lyderystę, aktyvumą, kūrybiškumą, reikšmingą veiklą miesto bendruomenei, skiriant apdovanojimą „Šiaulių miesto metų mokytojas“.

„Romuvos“ gimnazijos bendruomenė džiaugiasi, kad šiemet apdovanojimas „Šiaulių miesto metų mokytojas“ įteiktas ilgamečiui gimnazijos muzikos mokytojui metodininkui Romualdui Žukauskui, pučiamųjų instrumentų orkestro „Romuva“ įkūrėjui ir vadovui.

Romualdas Žukauskas visada kelia ir įgyvendina iniciatyvas, kurios skirtos ne tik gimnazijos, bet ir platesniam visuomenės ratui. Jo vadovaujamas orkestras dalyvauja pilietinėse akcijose, šventiniuose renginiuose ne tik Šiaulių mieste, bet ir rajone bei už jo ribų. Pedagogo vadovaujamas orkestras reprezentuoja ne tik „Romuvos“ gimnaziją, bet ir Šiaulių miestą, jo kultūrą, jaunimą ir jaunimo galimybes užsiimti prasminga ir turininga veikla.

Nors orkestre groja mokiniai, kurių absoliuti dauguma anksčiau nieko bendro neturėjo su muzika, nelankė muzikos mokyklos, vadovas savo pedagoginio talento, meistriškumo dėka geba jiems įkvėpti meilę muzikai. Mokytojo vadovaujamas orkestras „Romuva“ nenusileidžia profesionaliems orkestrams – išdrįsta varžytis su jais, dalyvauti bendruose renginiuose. 2019 m. XIX Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate Romualdo Žukausko vadovaujamam orkestrui skirta prizinė – III – vieta ir reprezentatyviausio B kategorijos orkestro titulas. Šiuo metu orkestras intensyviai ruošiasi Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatui, vyksiančiam 2020-aisiais.

Savo darbais mokytojas Romualdas Žukauskas praskaidrina ne tik romuviečių, bet ir visų šiauliečių nuotaikas, rodo pilietiškumo pavyzdį, o mokiniams jis – autoritetas, į kurį verta lygiuotis.

„Romuvos“ gimnazijos bendruomenė sveikina mokytoją Romualdą Žukauską ir linki jam nesustoti keliant ir įgyvendinant puikias iniciatyvas. Džiaugiamės kolegos sėkme ir didžiuojamės!

„Romuvos“ gimnazijos inf.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA