REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2019 m. Balandžio 15 d. 14:50

2019 m. Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkursas „Sidabro vainikėlis“

Šiauliai

Reporteris DovilėŠaltinis: Etaplius.lt


79897

Kasmet, nuo 2013 m., Kuršėnų kūrybos namų mokiniai ir jų mokytojai dalyvauja Lietuvos nacionalinio kultūros centro organizuojamame konkurse „Sidabro vainikėlis“.

Jo tikslas – skatinti mokinius domėtis tradiciniais dailiaisiais amatais, ugdyti liaudies dailės tradicijų pažinimą, atskleisti talentingiausius mokinius, suteikti galimybę parodyti visuomenei savo darbus.

Šių metų balandžio 4 d. Kūrybos namų dvylika mokinių ir keturi mokytojai dalyvavo kasmetiniame Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioniniame ture, kuris vyko Telšių Žemaitės teatro patalpose. Konkursui pateikti keramikos, siuvimo, medžio drožybos, papuošalų gamybos, pynimo darbai. Keramikos būrelio mokinės Kornelijos Mačanskytės darbeliai įvertinti II vietos diplomu, jos mokytoja Aistė Jakelaitytė. Mokiniai ir jų mokytojai apdovanoti padėkos raštais, dovanėlėmis.

„Sidabro vainikėlis“ – tai paskatinimas ir padėka mokiniams ir jų mokytojams, kurie kantriai ir nuosekliai dirba tam, kad būtų palaikomos nykstančios liaudies dailės tradicijos ir jomis remiantis kuriami šiandieniniai darbai.

Po renginio išvykos dalyviai aplankė Alkos muziejų.

Už suorganizuotą išvyką mokiniai ir mokytojai dėkoja Šiaulių rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vedėjai Juditai Šertvytienei, Šiaulių r. savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro direktorei Birutei Poškienei, tradicinių amatų veiklų organizatorei Ilonai Motuzienei.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA