REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2020 m. Sausio 21 d. 10:00

2019-ieji seniūnų akimis arba, ko laukiama naujaisiais

Kaunas

Virginija ŠimkūnienėŠaltinis: Etaplius.lt


114078

Baigiantis metams spėjome pakalbinti dviejų rajono seniūnijų vadovus – Rumšiškių ir Žiežmarių – aprašyti šiose seniūnijose nuveiktus darbus. Kad neįsižeistų kiti, suskubome ir visiems likusiems išsiuntėme laiškus su keliais klausimais. Domėjomės, kaip seniūnai vertina praėjusius metus, kokie, jų nuomone, svarbiausi ir įsimintiniausi įvykiai atsitiko seniūnijose 2019 metais. Taip pat seniūnų klausėme, ko jie tikisi iš naujų 2020 metų, kokie planai ir vizijos ateičiai.

Palomenės seniūnas

ALVYDAS KAZLAUSKAS:

- Mums prabėgę metai buvo geri. Gavus finansavimą pavyko įgyvendinti daug planuotų darbų - įrengtas Lomenos gatvės apšvietimas Beloniškių kaime, pakeisti į LED šviestuvus Lomenos gatvės šviestuvai, pakeista seniūnijos administracinio pastato stogo danga, nauja asfalto danga dalyje Žiedo gatvės Tauckūnų kaime, atnaujinta Mackūnų kaimo kapinių tvora, įrengti kelio atitvarai Rusių kaime, kapitališkai suremontuoti žvyrkeliai Vilionių ir Beištrakių kaimuose, įrengtos gatvių nuorodos Palomenės ir Beloniškių kaimuose.

Atlikta dar daug smulkesnių darbų. Mano nuomone, svarbiausi šie trys seniūnijos įvykiai: Palomenės ir Gegužinės parapijų klebono pasikeitimas (kun. Algirdas Akelaitis pakeitė kun. Darių Vėlyvį); praėjusiais metais gavau net šešis padėjėjus, nes buvo išrinkti 6 seniūnaičiai ( visi rinkimai įvyko iš pirmo karto); tarp gražiausių įvykių įvardinsiu Palomenės seniūnijos Vasaros šventę.

Pats asmeniškai tikiuosi, kad šie nauji metai bus dar geresni, tikimės gauti pakankamą finansavimą iš administracijos, kad galėtume vykdyti savo planus, kuriuos sudarome pagal gyventojų prašymus.
Žaslių seniūnė

GINTARĖ STANKEVIČIENĖ:

- Prabėgę metai, man, kaip seniūnei, buvo tikrai trumpi - 9 darbo dienos, ir tas pats buvo šventinis laikotarpis. Iš Rasos Malinauskienės, kuri dabar yra vyriausioji specialistė, apie praėjusius 2019 metus informaciją esu gavusi. Seniūnijoje vyko vadovų kaita, taigi metai buvo gana sudėtingi. Tačiau svarbiausi darbai buvo daromi, buvo reaguojama į gyventojų skundus, prašymus, kurių daugiausia sulaukta dėl prastos seniūnijos kelių būklės. Aš, kaip nauja seniūnė, gaunu teigiamus gyventojų atsiliepimus ir įvertinimus apie praėjusiais metais atliktus darbus seniūnijos gyventojų labui, įdėtą triūsą sprendžiant jų problemas.

Mūsų nuomone, svarbiausia 2019 metais buvo: naujų elektros linijų įrengimas Paparčių g. Žasliuose, Žibavičių, Totoriškių ir Krivonių kaimuose, kurie nudžiugino ne tik ten gyvenančius žmones, bet ir tiesiog pravažiuojančius, kadangi tos vietos tapo saugesnės. Į 2020-uosius metus žiūriu optimistiškai. Gyventojai, bendruomenė tikisi pokyčių, o aš stengsiuosi jų lūkesčius įgyvendinti, tačiau lauksiu iš jų ir pagalbos, paramos bei idėjų. 2020-aisiais stengsimės atnaujinti seniau vykdavusius gražiausių Žaslių seniūnijos sodybų rinkimus, rudens šventę, taip pat turime planų atgaivinti kraštiečių šventę.

Skatinsime bendruomeniškumą Žaslių seniūnijoje taip pat nepamiršdami ir eilinių darbų: seniūnijos vietinių kelių remontai, regioninio Jonavos kelio saugumo problemų mažinimas Guronių, Talpūnų, Stabintiškių gyvenvietėse. Taip pat laukia labai svarbus ir reikalingas darbas - vandentiekio trasos atvedimas į Žaslių kapines, kur daug metų kapinių lankytojai susiduria su vandens trūkumu jose.
Paparčių seniūnė

LINA BALANDIENĖ:

- Praėję metai buvo geri, kūribingi, darbingi, gal kiek išvargino gamtos netikėtumai, sausra. Įgyvendinom visus numatytus darbus. Įsimintiniausi įvykiai: Betliejaus Mergelės Marijos Ėmimo į dangų ir Šv. Bruno vienuolyno įsikūrimo 25 metinės, ilgai lauktų kelio Žasliai-Paparčiai-Kazokiškės asfaltavimo darbų pradžia, vandentiekio įvedimas į Paparčių kapines. Tikimės, kad 2020 m. taip pat nuveiksime daug darbų, gerindami seniūnijos infrastruktūrą, dirbdami žmonių labui.
Nemaitonių seniūnė

GENUTĖ JUODIENĖ:

Metai buvo geri, ir asmeniškai man šeimoje, ir darbe. Naudodamasi mūsų seniūnijos gyventojų išmintimi sakau: gyventi gera. Labai sunku išskirti tokius įvykius, visada malonūs šventiniai susitikimai su gyventojais, ekskursijos.

Daugiau būna betarpiško bendravimo, pageidavimai nuoskaudos, pastebėjimai pasakomi malonesnėje aplinkoje. Atėjusiais 2020 metais norėčiau seniūnijai didesnio biudžeto, asfaltuoto kelio iki seniūnijos, iki Kalvių kaimo, iki Prienų rajono ribos ir iki Elektrėnų savivaldybės Beižonių kaimo. Nes išvardinti keliai mūsų seniūnijos gyventojams yra tie, kuriais daugiausia važinėja seniūnijos, mūsų krašto žmonės.

Norėčiau kapitalinio remonto bent vienam kokių 5 km keliui, jį planuosime, jei gausime lėšų. Naujaisiais metais linkiu sveikatos sau ir seniūnijos gyventojams, kad būtų taika pasaulyje ir tarp kaimynų.

Kaišiadorių apylinkės seniūnė

GRAŽINA ŠKIMELIENĖ:

-2019 metai Kaišiadorių apylinkės seniūnijai buvo geri. Kas buvo suplanuota – įgyvendinta, iškilusios netikėtos problemos vienokiu ar kitokiu būdu išspręstos. Kaip tik suėjo 10 metų, kai atlieku seniūnės pareigas, todėl buvo labai geras metas peržvelgti, kaip per tą dešimtmetį pasikeitė seniūnijos veidas. Gyvenvietės pamažėle keičiasi į gerąją pusę, žinoma, ne be visų mūsų seniūnijos gyventojų, bendruomenių pagalbos ir geranoriškumo - aplinka gražėja, infrastruktūra gerėja - daugiau gyvenimo patogumų. Kas svarbu buvo 2019 m. mūsų seniūnijai? B

e kitų suplanuotų ir įgyvendintų darbų, pagaliau startavo projektas „Gudienos kaimo gyvenamosios vietovės atnaujinimas“, kuruojamas Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus darbuotojų bei vedėjos Ramutės Taparauskienės. Buvo pastatyti suaugusiųjų ir vaikų poilsiui skirti įrenginiai Instituto, Sodų gatvėse, prie Gudienos tvenkinio. Kiti šaligatvių, pėsčiųjų takų, gatvių apšvietimo, reakracinių teritorijų įrengimo darbai bus tęsiami šiais metais. Džiaugiuosi aktyviomis Kasčiukiškių, Gudzenkos bendruomenėmis, kurių įgyvendinami projektai sukuria galimybę šių kaimų gyventojams turiningai praleisti laisvalaikį atnaujintose bendruomenės patalpose, įrengtose viešosiose teritorijose.

Dar vienas gražus įvykis, jau tradiciniu tampantis,- romansų vakaras „Ant melsvo ežero bangų“, kuris vyksta prie Gudienos tvenkinio. Tai išskirtinis, savitas renginys, organizuojamas „Verpetos“ vadovės Valerijos Jankauskienės, į kurį tikrai verta ateiti. Tikiu, kad ir 2020-ieji metai taip pat bus aktyvūs ir turiningi visomis prasmėmis. To linkiu ir savo seniūnijos gyventojams.
Kruonio seniūnas

AUDRIUS SLAVINSKAS

- Praėję metai niekuo neišsiskyrė nuo dar ankstesnių, dirbome visus numatytus darbus. Tokio įvykio, kurį galėtume pavadinti ,,metų vinimi “ neturėjome. 2020 metais mūsų seniūnija tikisi geresnio finansavimo ir įgyvendinti visus projektus.
Žiežmarių apylinkės seniūnas

ALBINAS KMELIAUSKAs:

- 2019 metus vertinu kaip gerus tiek rajono, tiek ir seniūnijos mastu. Rajono valdžioje po savivaldos rinkimų atėjo naujų žmonių, manau, kad tai nėra blogai, nes nauji vėjai visuomet atpučia ir naujų idėjų. Džiugu, kad ateina jaunų datbuotojų. Seniūnijoje taip pat nuveikta nemažai: tai ir naujai aptvertos Kibučių kaimo kapinės, išasfaltuota Pušų gatvė Pakertų kaime. Beje, šie darbai buvo atlikti iš sutaupytų lėšų. Žodžiu, stengėmės, kad gyventojai jaustųsi patenkinti, kad visiems būtų geriau. Gyventojų atsiliepimai daugiausiai yra teigiami, buvo ir skambučių, tikrai nuoširdžių padėkų.

Buvo ir kitaip mąstančių, bet juk visiems mielas nebūsi, nes tenka pareikalauti drausmės bei pareigų vykdymo, todėl ir nepatenkintų atsiranda. Kalbant apie naujus metus, tai jau pats skaičius 2020 įpareigoja užbaigtumo ir pasitempimo. Reikės pabaigti ilgai lauktus ir pradėtus darbus, įveikti naujus iššūkius. O darbų seniūnijoje daug ir visi jie vienodai svarbūs seniūnijos gyventojų gerovei.

Labai tikimės kad pagaliau gausime lėšų išasfaltuoti Stasiūnų kaime Miško gatvę, Pakertų kaime – Žiedo gatvę. Gal pagaliau Kelių Direkcija ištesės pažadą ir bus skirtos tikslinės lėšos kelio Stasiūnai-VladikiškėsAviliai kapitaliniam remontui, nes projektas paruoštas ir „snaudžia“ jau trečius metus. Iš 2020-ųjų tikiuosi darbingų ir taikių metų, to paties linkiu ir visiems seniūnijos bei rajono gyventojams.
Pravieniškių seniūnas

KĘSTUTIS MARCINKEVIČIUS:

- Seniūno pareigas pradėjau eiti . lapkričio 12 dieną ir noriu padėkoti Pravieniškių seniūnijos gyventojams už nuoširdų, šiltą priėmimą ir supratingumą. Svarbiausi nuveikti darbai seniūnijoje praėjusiais metais buvo šie: pusiau požeminių konteinerinių šiukšlių aikštelių įrengimas Pravieniškėse prie 13, 29 ir 51 namų; šaligatvių . prie 53 namo ir tarp 19 ir 25 namų įrengimas, įrengta 14 lauko suoliukų, atnaujintos skelbimų lentos seniūnijoje, atliktas dalies kelio Pravieniškės - Neveronys kapitalinis remontas. Metų pabaigoje įvyko Pravieniškių vardo paminėjimo 250 metų šventė.

2020 metais planuojame pagal parengtą projektą įrengti Pravieniškių gatvės atkarpos apšvietimą, kuri iki šiol dar buvo neapšviesta. Taip pat tikimasi pradėti vandentiekio ir kanalizacijos tinklų tiesimo darbus Pravieniškių kaime. Toliau bus tęsiami šaligatvių tiesimo ir kelių remonto darbai, tvarkoma sekanti kelio Pravieniškės - Neveronys atkarpa.

Archyvo nuotr.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA