Notice: Undefined index: etapliusAdmin in /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php on line 3
ETAPLIUS - 2017 metais pagrobta kolumbietė vienuolė - išlaisvinta
REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2021 m. Spalio 10 d. 12:50

2017 metais pagrobta kolumbietė vienuolė - išlaisvinta

Pasaulis

Vatikano radijo nuotr.

Etaplius.lt BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


190563

2017 metais Malyje džihadistų pagrobta pranciškonų vienuolė iš Kolumbijos šeštadienį buvo išlaisvinta, pranešė Malio prezidentūra.

Prezidentūros „Twitter“ paskyroje paskelbtame pareiškime pabrėžiama sesers Glorijos Cecilios Narvaez (Glorijos Sesilijos Narvajes), nelaisvėje išbuvusios ketverius metus ir aštuonis mėnesius, drąsa.

Oficialiame pareiškime Malio karinis lyderis pulkininkas Assimi Goita (Asimis Goita) patikino maliečius ir tarptautinę bendruomenę, kad „dedamos pastangos“ siekiant visų šalyje vis dar nelaisvėje laikomų asmenų paleidimo.

Bamako arkivyskupas Jeanas Zerbo (Žanas Zerbo) patvirtino, kad G. C. Narvaez paleista, ir pridūrė, kad ji „laikosi gerai“.

„Daug meldėmės už jos išlaisvinimą. Dėkoju Malio valdžios institucijoms ir kitiems geriems žmonėms, kurių dėka jos išlaisvinimas tapo įmanomas“, – sakė jis.

Žinią apie vienuolės išlaisvinimą patvirtino ir jos brolis Edgaras Narvaezas (Edgaras Narvajesas). 

„Ačiū Dievui, jos sveikata gera. Jie atsiuntė man nuotraukų, ji atrodo gerai“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Kolumbietė vienuolė buvo paimta įkaite 2017 metų vasario 7 dieną Kutialoje, maždaug už 400 km į rytus nuo Malio sostinės Bamako. Ji ten dirbo misioniere.

Nuo to laiko apie ją kartais pasirodydavo pranešimų. Šių metų pradžioje du europiečiai, kuriems pavyko pabėgti iš nelaisvės, pranešė, kad ji jaučiasi gerai.

Kovą jos brolis gavo įrodymų, kuriuos perdavė Raudonasis Kryžius, kad ji vis dar gyva.

E. Narvaezas AFP anksčiau sakė, kad tai buvo laiškas, parašytas didžiosiomis raidėmis, „nes ji visada rašydavo didžiosiomis raidėmis“. Laiške paminėti jųdviejų tėvų vardai, o pabaigoje – sesers parašas. 

Maliui sunkiai sekasi suvaldyti džihadistų sukilimą, kuris pirmą kartą kilo šalies šiaurėje 2012-aisiais, o nuo tada išplito į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Pastaraisiais metais, gilėjant saugumo krizei Malyje, ypač buvusios Prancūzijos kolonijos centrinėje dalyje, kadaise retai pasitaikydavę žmonių pagrobimai pastaraisiais metais tapo dažnesni.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 



REDAKCIJA REKOMENDUOJA