REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Balandžio 29 d. 15:57

Veterinaro M. Babicko motyvacija – pasveikęs pacientas

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių televizija


299610

Balandžio 27 dieną minima Tarptautinė veterinarijos diena. Ta proga „Šiaulių televizijos“ Svečio rubrikoje lankėsi Šiaulių veterinarijos centro vadovas Mindaugas Babickas. Jis papasakojo apie veterinaro darbe kylančius iššūkius ir džiaugsmus.

Pasak studijos svečio, veterinaro profesija tik populiarėja, nes žmonės savo augintiniams skiria vis daugiau dėmesio, rūpinasi jų sveikata ir gerove. Jeigu prieš 20-30 metų veterinarui užtekdavo turėti termometrą, stetoskopą ir keletą skirtingų vaistų, dabar visa medicina tobulėja, žmonės nori tikslių diagnozių.

„Manau, kad tai, ką mes mokėmės šešerius metus apie veterinariją, apie gyvūnų gydymą, sudaro tik kokius 25 procentus mūsų darbo. Kaip bebūtų gaila, visi mokosi to mokslo ir tikisi, kad visą laiką dirbs su šunimis, bet taip nėra. 75 procentai darbo sudaro bendravimas su žmonėmis, psichologiniai dalykai, emocijos, susitvarkymas su krūviu, klientais“, – pasakojo M. Babickas.

Natūralu, kad ir veterinarui tenka didesnė atsakomybė – pasirūpinti ne tik augintiniais, bet ir palaikyti ryšį su jų šeimininkais. Jis pripažįsta, kad veterinaro darbe pasitaiko ir kuriozinių situacijų, kai tenka pasiimti lapą, braižyti ir žmogui paprasta kalba aiškinti sudėtingus terminus, galimybę išgydyti augintinį.

„Mano pagrindinė motyvacija – pasveikęs pacientas. Kad pats darbe jaustumeis gerai, kad kiekvieną dieną nesijaustum, kad ateini vargą kažkokį vargti, o jaustum, kad čia tavo vieta. Kad žmonės grįžtų laimingi, kad jų šeimos draugas pasveiko“, – apie darbą pasakojo veterinaras.

Visą pokalbį žiūrėkite žiūrėkiteŠiaulių televizijos“ reportaže.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA