REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Balandžio 29 d. 16:08

Sulaikyti kanapes Vilniuje auginę armėnai

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus AVPK inf.


299612

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžoamojo kodekso 260 str. 1 d., 265 str.

Šių metų balandžio mėn. viduryje Vilniaus apskr. VPK KPONTV pareigūnai, kruopščiai rinkdami ir analizuodami gaunamą informaciją dėl neteisėto narkotinių medžiagų platinimo, sulaikė du armėnų tautybės užsienio piliečius, atokiau nuo Vilniaus miesto, nuošaliame name, auginusius narkotines medžiagas – kanapes.

Surinkus pakankamai duomenų dėl galimai daromos nusikalstamos veikos, policijos pareigūnų identifikuotame name atliko procesinę prievartos priemonę – kratą. Jos metu nuomojamame name buvo aptikta specialiai kanapių auginimui įrengta patalpa, kurioje rasti ir paimti 32 suaugę kanapių augalai, specialūs šviestuvai, laistymo ir ventiliavimo priemonės. Taip pat rasta apie 300 g nuskintų ir jau paruoštų platinimui kanapių žiedų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja konstatavo, kad abu asmenys yra trečiųjų šalių piliečiai, gimę Baltarusijoje. Jų atžvilgiu buvo priimtas sprendimas dėl jų išsiuntimo iš Lietuvos Respublikos, tačiau jie ir toliau neteisėtai gyvena Lietuvoje. Šiame tyrime asmenys įtariami padarę sunkų nusikaltimą, numatytą LR BK 260 str. 1 d., ir apysunkį nusikaltimą, numatytą LR BK 265 str. 1 d., taigi, pagrįstai manytina, kad įtariamiesiems gresia griežta laisvės atėmimo bausmė. Teisėjos vertinimu, egzistuoja didelė rizika, jog įtariamieji, neturėdami tvirtų socialinių ryšių Lietuvoje, kurie sulaikytų juos nuo galimybės pabėgti (pasislėpti), suvokdami jiems gresiančią baudžiamąją atsakomybę, būdami trečiųjų šalių piliečiais ir turėdami ryšių užsienyje, būdami laisvėje nevaržomai gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo. Dėl to jiems skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA