Kaip padaryti puikų anglišką kalėdinį pudingą?

Vilnius
anonymous anonymous Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Good Housekeeping Institute (GHI) pasidalino savo nepriekaištingu pudingo receptu.

Rekomenduojama į džiovintų vaisių mišinį įpilti brendžio.

Taip pat pataria, garinti pudingą garuose 4,5-6 valandas.

INGREDIENTAI

Miltai 1st.

Džiūvėsiai 1st. duonos džiūvėsiai

Sviestas 175g

Kiaušiniai 2vnt.

Razinos 300g 100g šviesių ir 200g tamsių

Citrinos 1vnt. sultys ir 1 valg. š. nutarkuotos žievelės

Apelsinai 1vnt. 2 valg. š. žievelės ir 4 valg. š. sulčių

Vyšnios 150g cukruotos vyšnios

Migdolai 50g

Graikiniai riešutai 50g

Cinamonas 1valg. š.

Gvazdikėliai 1valg. š. malti

Brendis: 100ml

Kaip gaminti

1. Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį.

2. Sumaišykite džiūvėsius ir miltus, sudėkite sviestą ir masę ištrinkite, kad susidarytų riebūs trupiniai.

3. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sumaišykite, sudėkite mirkytus vaisius ir riešutus. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu suteptą kekso formą ar kelias formas. Viršų gerai uždenkite folija ir apriškite.

4. Toks pudingas gaminamas garuose gana ilgai, net 4–6 val., paskui atvėsinamas ir, suvyniotas į foliją, laikomas 3–4 savaites. Prieš patiekiant, vėl atšildomas garuose.